עבודה בסביבה רועשת ובטיחות בעבודה

עבור הרבה מאוד אנשים בישראל ובעולם כולו, עבודה בסביבה רועשת היא עניין יום יומי אליו הם רגילים לחלוטין, עד למצב בו הם כבר כלל אינם שמים לב לכמות הרעש הנמצאת בסביבת העבודה שלהם. ברמנים ומלצרים בפאבים ומועדוני לילה, אנשים העובדים באתרי בנייה ועושים שימוש בכלים ומכונות רועשות, אנשים אשר עובדים בסביבת כבישים סואנים ועוד – ישנן אינספור עבודות הכוללות שהייה יום יומית בסביבה המתאפיינת ברמת דציבלים גבוהה יחסית.

אקוסטיקה טובה יותר

ברור לחלוטין כי קיימת בעייתיות מסוימת בעבודה בסביבה רועשת במיוחד. פגיעה בשמיעה היא רק עניין של זמן כאשר אנחנו חושפים את האוזניים שלנו לרעש חזק לאורך שעות על גבי שעות מדי יום. למזלם של כל אותם אנשים אשר עובדים בסביבות עבודה רועשות במיוחד, מודעות לעניין היא הצעד הראשון והחשוב ביותר בדרך לפתרון הבעיה. על ידי שימוש באמצעים שונים ופשוטים יחסית הקיימים כיום, ניתן למנוע פגיעה בלתי רצויה בשמיעה.

אמצעים לחסימת הרעש

ברגע שאנחנו מודעים לכך שעבודה ממושכת בסביבה רועשת עלולה לפגוע בשמיעה שלנו, אנחנו יכולים להתחיל ולמנוע את הנזק העתידי הפוטנציאלי. הצעד הראשון בדרך לכך הוא כמובן להיות מודעים לעניין, על מנת להתחיל ולפעול. פתרון פשוט ואלגנטי הוא פשוט חסימת הרעש, בין אם על ידי אטמי אוזניים, אוזניות אטומות מיוחדות או כל פתרון אפשרי אחר. עבור פועלי בניין או עובדי תעשייה רבים מדובר בחלק מהציוד הרגיל של העבודה. עבור מי שעדיין לא מודע ממש לנזק שעלול להיגרם לשמיעה שלו, מומלץ להתחיל ולהצטייד באמצעים כאלו.
פתרון אפשרי נוסף, למשל במקומות בילוי בהם העובדים אינם תמיד יכולים לחסום את אזניהם, היא תכנון נכון יותר מבחינת האקוסטיקה של המקום. ישנן כיום דרכים מיוחדות ומתוחכמות ליצור סביבה נעימה וידידותית יותר מבחינת אקוסטיקה, כך שהאזור יהיה נוח ונעים יותר לאוזן. לעתים נדרשת השקעה כספית מסוימת לשם כך, אך זה בהחלט שווה את זה.

ביטוח פגיעות בעבודה

ולבסוף, עבור אנשים העובדים מדי יום בסביבה רועשת במיוחד, מומלץ להצטייד גם בביטוח פגיעות בעבודה . אם חס וחלילה תסבלו מפגיעה בשמיעה, לפחות תוכלו לקבל על כך פיצוי כספי מסוים. בכל מקרה, עדיף כמובן להימנע מלהגיע למצב זה.

פורסם ע”י: סמי קורן