על פסיכולוגים והטיפול בחרדות

הנפש שלנו היא בעלת רבדים רבים ובתוכה יש עולם שלם לא מודע, הנסתר מעינינו. מורכבות הרגשות שלנו ושל עולמנו הפנימי מאתגרת מאוד וגורמת לנו להיות לפעמים חרדים, חסרי ביטחון או עצובים ולעתים גם להופעה של סימפטומים פיזיים כגון כאבי בטן, התנהגויות אובססיביות שונות.
לא קל לנו להתמודד עם ההתנהגויות שלנו והרגשות אותם אנו מרגישים ולא תמיד אנחנו יודעים להכילם – אם אנחנו רוצים להתחיל ולנסות להבין אותם עלינו לפנות לפסיכולוג מוסמך שיסייע לנו לגלות ולגעת ברבדים הלא מודעים של הנפש, אשר משפיעים על הרגשות וההתנהגות שלנו.

התהליך של הטיפול פסיכולוגי בחרדה

פסיכולוגים מעניקים לנו סדרת טיפולים ומפגשים מקצועיים, מיוחדים ושונים לנפש הייחודית שלנו. טיפולים אלו לא כוללים בתוכם לרוב שימוש בתרופות או עם עזרים אחרים.
עיקר הטיפולים הוא שיחות ארוכות שנערכות בין המטופל לפסיכולוג המטפל כאשר כל מטופל צריך להרגיש חופשי לדבר על כל העולה ברוחו ובנפשו והפסיכולוג מתחייב לא לשפוט את רגשות המטופל, אלא לקבלם, לעזור לו להתמודד איתם ולהבין אותם לעומק.

סוגי פסיכולוגים

ישנם כמה סוגי פסיכולוגים מקצועיים שונים – פסיכולוג קליני, פסיכולוג ילדים, פסיכולוג המתמחה בפסיכותרפיה ועוד – כאשר לכל פסיכולוג בכל תחום יש את דרכי אבחון וטיפול שונים.
ככלל כל פסיכולוג אמור לסייע לנו ללמוד להקשיב לעומק התחושות והמחשבות שלנו, לשחרר עצמנו ממחסומים שונים, לפתור קשיים ותסכולים ולספק לנו עזרה ותמיכה רגשית מתאימה שתוביל אותנו לצמיחה מחודשת. תמיד צריך טיפולים פסיכולוגים שונים בחרדות שונות.

בחירת פסיכולוג שיעזור בטיפול בחרדות 

מטרת טיפול בחרדות בחרד היא לסייע לאדם להתמודד עם החרד ולהקל על החיים היומיומיים שלו. הבחירה בפסיכולוג המתאים היא תהליך מרכזי בהתמודדות עם חרדות.
בדקו את רקורד הצלחותיו של הפסיכולוג, תעודותיו, וחוות דעת ממטופלים קודמים. זה יכול לתת לכם הרבה מידע על היכולת שלו לטפל בחרדות. התאמצו לשוחח עם הפסיכולוג לפני שתחליטו להתחיל את הטיפול. תרגישו חופשיים לשאול שאלות ולשוחח על התחושות והציפיות שלכם מהטיפול.
חשבו על תחושת הנוחות שלכם כאשר אתם מתקשרים עם הפסיכולוג. חשוב שתרגישו שאתם יכולים לפתוח ולבטא את תחושותיכם ללא פחד או חשש. הפסיכולוג צריך להציע תחושת יחס ואמיתות. האם הוא מאזין בקשב, מציאותי, ומעניק לכם הרגשת ביטחון?
חשוב לדעת איך הפסיכולוג מתקשר עם הלקוחות שלו. האם הוא מציין גבולות בבירורים שלו? האם הוא מצליח להסביר תהליכים באופן ברור? כאשר אתם בפגישה הראשונה, אל תהססו להביא שאלות שיש לכם ולהגיד לפסיכולוג על הציפיות שלכם מהטיפול. הקשר בין הפסיכולוג ללקוח הוא חשוב מאוד. אם אתם מרגישים לא נוחים עם הפסיכולוג או שיש לכם תחושות של אי-בטחון, כדאי לחפש מישהו אחר. הקשר עם הפסיכולוג חיוני להצלחת הטיפול.

פורסם ע”י: אולה מסורבסקי