תרבות הגוף במאה ה-21

גוף האדם הוא תוצאה של מפגש נוזלים המכילים בתוכם דיסקטי תוכנה, מה שיצמח מן התוכנה זה מה שייראה ברבות השנים. להיות בעצם יצור טבעי, חיית בר פראית או חיה מתורבתת, בעצם מהי תרבות? מי קבע או יקבע עבורנו את התרבות?
שאלת השאלות, האם קיים בכלל מושג כזה – תרבות הגוף
מדוע איננו יכולים ללכת עירומים ברחוב כשם שאנחנו יכולים ללכת יחפים? הידעתם שישנם מקומות בעולם שבהם כף רגל חשופה היא פגיעה בתרבות המקומית? לך ערום אך אל תחשוף קרסול. מיני ערום בציבור, האופנה הנוכחית של הנוער, חולצות בטן לבנות ובנים עם מכנסיים שמוטות כך ששם יצרן תחתון הטנגה שלהם מתנוסס לתפארת.

טוב או לא? האם יש בעירום זלזול באחר?

אין ספק כי כל חברה קובעת לעצמה את אמות המידה שלה, את חוקיה וישנו משפט נפלא האומר- הראה לי את מערכת הכליאה של החברה, אומר לך מה מהות החברה.
בגד הנו תוצר לוואי שהוענק לבני האדם במשך השנים על ידי פרשנים שונים ומשונים לכתבים עתיקים. המושג צנעה, אף הוא מוזר הוא, זה נראה מטופש להצניע את מה שאנחנו רוצים להראות קחו למשל את תמונת היום באתרים השונים, לפעמים בכל מחיר.
זוכרים את אפקט האינסטלטור? כאשר הוא התכופף אל מתחת לקערת הכיור שלנו, אחוריו השעירים בדרך כלל נחשפו בכייף, ועימם שיפולי מתניו הצמיגיים.

כך ברא אותך הטבע, מכירים?

אם כך מדוע ישנם כל כך הרבה אנשים המתוסכלים ממראם החיצוני? כי הם לא אופנתיים. אופנה- תופעה בת חלוף, מאד לא סטטית, פרמטר משתנה. קחו למשל את האופנה האמריקאית, אנורקסיות ושרירנים מדגמנים אחלה מוצרים.
ראיתם פעם את האמריקאי הממוצע? צפו בתוכנית של ריקי לייק, מומלץ במסך מעל ארבעים אינץ אחרת לא ייכנסו כולם לתמונה.
ואחר כך?
האנורקסית מטופלת עשר שנים בתרופות שונות כדי לנסות להחזיר לעצמה את הויטמינים שגופה שכח לספוג, השרירן מחליף סכין גילוח כל יומיים כדי לא פצוע את גופו החלקלק… לאן כל זה מוביל? מוביל למערכות היחסים, היחסים בינינו בני האדם.
כל כך טוב למתוח ביקורת על מראה האחר, אך מאיפה באה הביקורת?
ממשהו שהושרש במוחנו על ידי מוחות שהושרשו אף הם.

מאת: ירון קסטרו