תמחור אופטימלי לגיבוש או נופש לעובדים
לחברות וארגונים שונים יש משימה לארגן יום גיבוש\נופש לעובדים. שתי השאלות העיקריות הן: בחירת האטרקציות ונושא התמחור. נושא חשוב הוא נושא התמחור – כאן ננסה לעזור לכם כאחראים על הטיול להפיק את המירב מהתקציב שלכם.
אפשרות 1
נניח שאתם במחלקה 80 איש ויש לכם תקציב של 200$ ולכן למחלקה יש סה”כ 16,000 $ אתם יוצאים לטיול ובסוף מגיעים רק 65 איש (כמו שברוב החברות בד”כ מגיעים 80% מהעובדים)
יש 2 סוגים של עסקאות:
1. סוגרים על מחיר וכמה שמגיעים משלמים (יש מינימום)
2. סוגרים על מחיר אחד שכולל את סה”כ התקציב שיש לכם למחלקה, ואנו לוקחים בחשבון שיהיו כאילו שלא מגיעים וזה עוזר לנו להוסיף עוד לתקציב…
רוב החברות אוהבות את זה כי מי שלא מגיע לטיול לא יכול לקבל את הכסף והוא פשוט נמחק….
והן מעדיפות שהכסף ילך לטובת הקבוצה.
אפשרות 2
יש היום הרבה שיתופי פעולה בין נותני שירות למיניהם. למשל ספא שחבר עם טרקטרונים ומדריך טיולים מהאזור. לקחת כל אחד בנפרד או ספקים אחרים בנפרד יעלה יותר מאשר לקחת אותם כחבילה.
ולכן יש צורך למצוא את החבילות לוודא שבאמת כל אחד מקצועי בתחומו ולבלות בכיף ובזול. תפקיד המארגנים הוא למצוא ולהציע לכם את החבילות, זאת כמובן אחרי שבדקנו לעומק את כל הצדדים של נותני השירות כולל רמת המקצועיות, ביטוחים מתאימים, תעודות כשרות, ושירות אדיב.
אפשרות 3
זה לא משוה מיוחד אבל חשוב לזכור, ויש לי על זה הרבה ויכוחים עם מנהלות משאבי אנוש, “עדיף ציפור אחת ביד משתים על העץ”. אם יש תקציב נמוך עדיף להשתמש בו לקצת דברים אבל שיהיו איכותים מאשר כמה דברים ברמה נמוכה. ישנן הרבה אפשרויות לעשות דברים ללא כסף כגון: שילוב תרומה לקהילה כחלק מטיול או טיול רגלי יפה שמסומן ע”י החברה להגנת הטבע ולהשאיר את הכסף למספר מצומצם
של אטרקציות אבל הן תהיינה ברמה מעולה שימשיכו לדבר עליהן במשרד גם אחרי שהטיול נגמר.
מאת: בני ס.