אודות חברת הפקות המזרח

הפקות המזרח הוקמה על ידי ימין מסיקה וירמי קדושי והיא הפיקה באופן עצמאי כעשרה סרטים עלילתיים באורך מלא שעסקו בנושאים חברתיים המשלבים בתוכם תרבות מזרחית עכשווית, כמו כן מאות וידאו קליפים ומספר סרטים תיעודים וסרטי תדמית.

ימין מסיקה

במאי, צלם, עורך ומפיק, החל את דרכו כצלם אומנותי והציג תערוכת צילומים אומנותית ראשונה, כשהוא חושף את עולמם של תושבים משכונת נחלאות בירושלים, לצד עבודות תיעוד של פעילות אנשי ונשות תנועת ה”אוהלים”, לאחר מכן יוצא ללמוד באוניברסיטת סן פרנסיסקו קולנוע וטלוויזיה, גר בברקלי ושם עבד בתחנת טלוויזיה מקומית. כשחזר ארצה השתלב בעבודות עריכה אצל מיכה שגריר ב”סרטי קסטל” ובין היתר עבד כעוזר עורך בפילם של הסדרה “הצלבנים” בביומו של אמנון טיטלבויים, כשהחל את דרכו העצמאית, המלודרמות של “ג’ורג’ עובדיה” היו מודל עבורו. ימין הפיק וביים באופן עצמאי מלודרמות חברתיות אשר הופצו על גבי קלטות וידאו בשכונות ובעיירות הפיתוח ונמכרו בכמויות מרשימות, את סרטיו הוא ביים, צילם, וערך בעצמו. .

ירמי קדושי

שחקן, תסריטאי ומפיק, החל את דרכו בכתיבת מלודרמות והפך לשותף פעיל בכל הפקותיו של ימין מסיקה כשהוא משמש כתסריטאי, שחקן ומפיק בפועל. מתחילת שנות ה- 90 תרמו השניים להתפתחות תעשיית הקלטות המסחריות בארץ, הפקת סרטים חדשים, וידאו קליפים וסרטי ילדים שהופצו בקלטות וידאו בשוק המקומי בהצלחה וגם הוקרנו בטלוויזיה. .

סגנון העבודה

של היוצרים ימין מסיקה וירמי קדושי פשוט ובגובהה העיניים, הוא מתבסס על אהדת הקהל. ופונה בעיקר לתושבי שכונות, עיירות פיתוח כפרים ערבים ודרוזים. השיטה להקשיב לדרישות הקהל הוכיחה את עצמה. .

הסיפורים בסרטים

עממיים ואוניברסליים, הם לקוחים ממציאות של אנשים קשי יום בשכונות עוני, חלק מהסיפורים ביוגרפיים ובעלי אופי מחאתי. המציאות של סרטים חדשים איננה מוכרת בכלי התקשורת אבל שגרתית בשכונות ועירות הפיתוח. הסרטים משלבים בתוכם מוסיקה מזרחית ודמויות אוטנטיות מהשכונה. .

הסרטים הופצו

בקלטות וידאו והפכו לשלאגרים בעירות פיתוח, שכונות ובמגזר הערבי והדרוזי, ההערצה ברחוב גוברת ומידי יום נשלחים מכתבים מצד תושבים המזדהים עם הסרטים, מנגד כתבות בעיתונים ובתוכניות אירוח על התופעה של סרטים עצמאים וההצלחה שלהם בקרב הקהל, אך למרות הביקוש וההצלחה של הסרטים ערוצי הטלוויזיה לא הסכימו לשדר את הסרטים בשל האופי החברתי תרבותי בסרטים אלו. .

יוצרי הסרטים

במשך שנים ניהלו מאבק מול כלי התקשורת ומנהלי התוכניות שבחרו להתעלם במכוון מקהל רחב שאוהד וצורך את התרבות האחרת, בזכות הפעילות החברתית והצלחת של סרטים בקרב הקהל הסרטים הוקרנו בסינמטק תל אביב וסינמטק ירושלים. .

בשנה האחרונה

קרן הקולנוע הישראלי תמכה בהעברת הסרט תני סימן חיים לפילים. הסרט הוקרן ברשת בתי הקולנוע של ג.ג וזכה להצלחה ולהיענות גדולה מצד הקהל. בימים אלו חברת YES משדרת סרטים חדשים של החברה בערוץ הקולנוע הישראלי.

פורסם ע”י דודי קוסמינץ