מי צריך אימון אישי?

אחת הסיבות העקריות לאימון עם מאמן אישי היא כדי להשיג שינוי או שיפור במגוון תחומים בחיים. ע”י האימון תוכל לשנות דרכי חשיבה מגבילים, תוכל לראות עולם של אפשרויות, תוכל לשפר את מערכות היחסים שלך, תוכל להפוך למנהל טוב יותר, בן- זוג טוב יותר ובעיקר תוכל ללמוד להיות פרואקטיבי ואחראי למציאות שלך ועתידך. אם הגעת להחלטה כי ברצונך לעשות שינוי או שיפור בתחום אחד או יותר מתחומי חייך ואתה בשל לקבלת האחריות לכך ולקיחת המחויבות הדרושה לפעולה ולהשגת תוצאות, אימון זה הדבר המתאים ביותר עבורך.

לעיתים אנשים אשר הגיעו להצלחות בתחום מסויים בחייהם מעוניינים לבצע פריצת דרך בתחומים אחרים, השאלה הנשאלת היא האם מה שהביא אותך עד לכאן (ההצלחות הקודמות) מספיק כדי להביא אותך עד לשם (התוצאה החדשה הרצויה). יש אנשים שטוענים שהמאמן האישי חייב להיות פסיכולוג מומלץ בקריות כי רק אחד כזה יכול באמת להבין את המטופל שלו. במרכז שאלה זו עומד גם נושא האיזון – האם בעקבות הצלחה בתחום אחד הזנחת לגמרי תחום אחר בחייך? תהליך האימון מיועד בבסיסו להביא את המתאמן לאיזון בחייו בכמה תחומי חיים . אם ברצונך לשפר תחומים חלשים או לשאוף ליעדים ותוצאות חדשות , הליכה בדרך חדשה בשיתוף מאמן יכולה לשפר מאד את השגיך בתחומים אלו.

המאמן אינו טוב ממך אך הוא רואה דברים בזווית שונה . כלי האימון יכולים להועיל עד מאד בתפקיד ניהולי ובעבודה עם אנשים. האימון מוביל לתפיסת הניהול בראי חדש באמצעות תקשורת טובה יותר , הקשבה, למידה , הגברת המוטיבציה, האצלת סמכויות , העצמת עובדים ,בקרה ,משוב ומניעת פיקוח יתר. בסקר שנערך ע”י ארגון משאבי האנוש Hay Group נמצא כי למעלה מ 150 ארגונים גדולים בעולם משתמשים או השתמשו בשיטת האימון לעובדיהם ומנהליהם. בין המנהלים הבכירים שעברו אימון ניתן למצוא את מנכ”ל Ebay ומנכ”ל חברת ההשקעות צ’רלס שוואב. השאלה הנשאלת היא : האם אתה כמנהל מעוניין להשתפר וללמוד טכניקת ניהול חדשה אשר יכולה להוביל לתוצאות טובות יותר באירגונך ובחייך?

מה ההבדל בין מאמן למנטור, ליועץ ולפסיכולוג?

האימון עוסק בכל הבטי החיים של המתאמן דרך חזונו האישי המבוסס על ערכיו , יעדיו ומטרותיו בכל תחומי חייו. האימון מתמקד בפעולות של המתאמן אשר יובילו לתוצאות הרצויות תוך התחשבות בגבולות המגרש ( משאבים, יכולות קיימות,ידע) וזאת תוך תמיכה בדרך למימוש הפוטנציאל של המתאמן. יעוץ לעומת זאת מבוסס על כך שהיועץ הינו בעל הידע לפתרון הבעיה ובאחריותו לספק פתרונות בנושאים שונים (כגון יעוץ משפטי , יעוץ ארגוני וכדומה), בשונה מאימון בו המתאמן עצמו מגיע לפתרון בכוחות עצמו דרך שאילת שאלות נכונה וניתוח שונה של התנהלותו במצבים שונים. ולפיכך יוכל גם להתמודד עם מצבים אחרים בעייתיים בעתיד. הפסיכולוג מאידך, מנסה יותר לבדוק את הבעיה עצמה ולתחקר מדוע המטופל מתנהג בצורה כזו או אחרת במצבים מסויימים תוך דגש רב על הבעיה. התחקיר בטיפול פסיכולוגי הינו יותר הווה-עבר כאשר באימון המבט הוא קדימה , הווה-עתיד. מנטור הינו לווי תהליך על ידי הנחיות ברורות – המנטור מראה למתלמד איך לעשות פעולה מסויימת על ידי הדגמה . תהליך הלמידה במצב זה הינו חיקוי פעולותיו של המנטור ופעולה לפי חזונו , ערכיו והאג’נדה שלו.

מהן הסיבות להתחלת אימון ?

את/ה מעוניינ/ת להגשים חלום אשר מעט מפחיד אותך
את/ה יודע/ת שישנם הרגלים אשר מעכבים אותך ואת מעוניינת להפטר מהם ולשלוט על גורלך
חסר לך איזון בחיים בין ההצלחה בעבודה לבית,למשפחה ולפנאי האישי שלך
פעולות של ניהול זמן ומשימות מקשות עליך מאד, את/ה מחפש/ת פתרון
את/ה מודע לפוטנציאל הגלום בך ואת/ה מחפש/ת דרכים להביאו לידי מימוש
את/ה נמצא/ת בתקופת מעבר מלאת שינויים ואת/ה מעוניינ/ת בדרכים שיעזרו לך לראות דברים בבירור
את/ה מעוניין/ת בהתפתחות אישית וצמיחה עצמית תוך שמירה על שלווה פנימית ושמחה בחייך
את/ה מעוניין/ת להפוך משכיר לעצמאי ומפחד משינוי
את/ה רוצה לשפר מערכות יחסים עם חברים ובני משפחה
את/ה מעוניין/ת להשתפר בתחום אשר מונע ממך להיות מאושר
את/ה רוצה להכיר טוב יותר את “התוכנה” שלך
את/ה רוצה לשפר את יכולת המנהיגות שלך
את/ה לא מצליח/ה להתגבר על מגבלה פיזית או נפשית
את/ה מעוניין/ת למצוא בת זוג ולהתחתן

מאת: ניב