תביעות למימוש זכויות רפואיות

הדבר הראשון שעולה לראש כששומעים על זכויות רפואיות הוא תאונות בעבודה, אובדן כושר עבודה, נכות הנובעת מעבודה ממושכת וכיוצא באלו. אך מימוש הזכויות הרפואיות המגיעות לכם, לא קשורות רק בפגיעות ותאונות במקום העבודה, מימוש זכויות רפואיות קשור בעצם בכול תאונה, ליקוי, נכות, מחלות סופניות, מפגע – נפשי או פיסי שפוגעים בכושר שלכם להתפרנס בכוחות עצמכם, באופן מלא או חלקי.
הדבר הראשון שאתם צריכים לשאול את עצמכם כשאתם חושבים כי נעשה לכם עוול ומגיע לכם, צריך לזכור כי גם אם אתם צודקים, ללא הטיפול המתאים על-ידי מומחים בתחום, אתם עלולים לקרוס תחת העומס והלחץ שיפעילו עליכם המוסדות הממשלתיים וליפול למניפולציות שלהם, שכן הם יעשו הכול, מתוקף תפקידם כדי לחסוך כסף למדינה, אפילו על חשבונכם.

דברים שכדאי לדעת על זכויות רפואיות

עיקר התביעות כיום למימוש הזכויות הרפואיות סבות סביב תחום נפגעי טרור, רשלנות רפואית ואובדן כושר עבודה אם כי יש לזכור שלא כל תאונה, מחלה או חשד לרשלנות רפואית אכן נחשב לזכאות לפיצוי על פי התנאים בחוק. לדוגמא: ניתוח צנתור שלא עבר בהצלחה או אפילו במוות, לא בהכרח מראה על כך שהרופאים התרשלו מקצועית בניתוח. ישנן הרבה סיבות שלא הייתם אפילו מעלים על דעתכם לכך שהניתוח דווקא נחשב למוצלח והמטופל הוא הבעייתי.

מה אפשר לתבוע?

תחומים נוספים שנחשבים ל”פחות פופולאריים” בקרב מימוש זכויות רפואיות, הם תקיפות בעלי חיים, מחלות סרטן, חולי פוליו ומחלות סופניות אחרות. תחומים אלו פחות פופולאריים מסיבה פשוטה אחת – לציבור אין מספיק מודעות בתחום מימוש הזכויות הרפואיות שלו כדי לדעת על מה כן מגיע לו ומה לא. לדוגמא : אם הותקפתם ברחוב, על ידי כלב, יש לכם זכות מלאה לתבוע פיצויים מבעלי הכלב, שכן הוא נחשב לאחראי עליו ולמעשיו גם אם בפועל לא היה יכול למנוע את התקפתו.
יש לשים את הדעת על כך שהמוסדות הממשלתיים “רגילים” להתמודד יום-יום עם אנשים המנסים להערים על “המערכת” ולזכות בפיצויים שלא באמת מגיעים להם, לכן המערכות הממשלתיות מתגוננות מראש ומוכנות לכל תביעה, עקב כך ללא עזרה אמיתית של מומחה בתחום קשה מאוד להתמודד מול המוסדות הממשלתיים שלא חסות ולא מקלות על האזרח התמים שבאמת זקוק.

מאת: אלון ד.