איך לשפר את יחס ההמרות באתר החברה שלך?

כיום חברות משקיעות סכומים גדולים מאוד מתוך התקציב השיווקי שלהם בבניית אתרים מתוחכמים, מיוחדים וחדישים טכנולוגית. השאלה הנשאלת האם זה מספיק? האם מספיק שהאתר שלכם יהיה יפה וחדיש? האם זה באמת מה שישפיע על הגולשים אותם לקוחות פוטנציאלים ליצור קשר ובסוף אף לרכוש את המוצר או השירות שלכם?

מושגי יסוד חשובים

ראשית, נצא מנקודת הנחה שהאתר שלכם עבר קידום אתרים ונמצא בכל במקומות הנכונים במנועי החיפוש ופרסם מאמרים באתרים שרלוונטיים לתחום. כבר הצלחתם להכניס את הלקוחות הפוטנציאלים לאתר. מה עושים עכשיו? איך גורמים לאותו גולש להפוך ללקוח בפועל וליצור איתכם קשר דרך האתר?

1 עמוד נחיתה

הינו העמוד אליו יגיע הגולש באתר שלכם, כמובן שהעמוד משתנה בהתאם למקור ההפניה ולכן באתר שלכם יתכן ויהיו עמודי נחיתה רבים.

2 יחס ההמרה

מושג נוסף עליו נדון במסמך הוא יחס ההמרה, יחס המרה מתייחס לאחוז הגולשים שהפכו ממבקרים ארעיים למבקרים שביצעו פעולה בהתאם למטרות השיווקיות שהצבתם באתר. למשל, יצירת קשר דרך האתר, הרשמה לרשימת דיוור או רכישת מוצר דרך האתר.

איך לשפר את יחס ההמרה?

בשביל לשפר את יחס ההמרה תתחילו בלשאול את עצמכם מה המטרה שלכם? מה אני רוצה להפיק מהאתר שלי? לכל אתר חייבת להיות לפחות מטרה אחת ועמוד אחד שבו יש הנעה לפעולה של הגולש בין אם מדובר באתר של מכירות באינטרנט או באתר המשמש כרטיס ביקור אפילו אתר אינפורמטיבי לחלוטין – בסופו של דבר חשוב לסדר ולארגן אותו בצורה שתהיה הכי נוחה לגולש ויחד עם זאת תשרת את האינטרס של החברה או הארגון.

פרמטרים חשובים בדרך ליצירת חווית משתמש חיובית לגולש שתשרת את מטרתכם:

  1. מסר ומטרה: כל תהליך בעסק שלך חייב להתחיל בהצבת מטרות ויעדים. המסרים של האתר שלכם חייבים לשרת את המטרות של העסק. אנשים נחשפים לאלפי מסרים כל יום. אך, בסופו של דבר קולטים מעטים מהם. לכן בשלב המסר חשוב לא להתפזר ולבחור מסר אחד ברור קצר וקולע לכל עמוד נחיתה. מסר שיווקי ברור שיבהיר ללקוח בדיוק מה יקבלו מהמוצר שלך.
  2. הכותרת: הכותרת חשובה מאוד בהעברת המסר שלכם. חשוב לחלק בכל עמוד את הטקסט לכותרות ראשית וכותרות משניות. הכותרת הראשית צריכה להעביר את המסר שלכם בצורה הטובה ביותר וכותרות המשנה צריכות לגבות את המסר בצורה קצרה וקולעת. לגולש הפוטנציאלי אין זמן או רצון להתעמק בטקסט שלכם הוא קודם כל יסרוק ברפרוף את הכותרות שלכם וככה יחליט אם האתר שלכם יענה על צרכיו או לא.
  3. ניסוח והנעה לפעולה: הניסוח הינו מרכיב מאוד חשוב ומהווה פרמטר בלתי נפרד מהשניים הקודמים שציינו. חשוב לקחת כותב תוכן שיווקי מקצועי שידע לנסח את המטרות והמסרים שלכם בצורה הטובה ביותר. כותב מקצועי ידע כיצד לשלב כתיבה שמניע את הגולש לפנות אליך ויחד עם זאת כתיבה שתיצור תחושה שהאתר שלך אמין ומוסמך בתחומו.
  4. עיצוב האתר: יש לעצב את האתר עם קווים נקיים וברורים, שימוש בתמונות של אנשים ליצירת אמינות, צבעים אחידים, כתב אחיד וברור. הכי חשוב לא להעמיס יותר מידי אפליקציות שלא קשורת למסר שלך על דף הנחיתה בכדי לא לבלבל את הגולש. אם יש כפתור יצירת קשר למשל חשוב שיהיה בולט ונראה לעין, ניתן גם להחליפו בטופס צור קשר קטן המקנה למשתמש גישה נוחה להשארת פרטיו וכמובן מגדיל את הסיכוי שלו ליצור קשר. מיקוד הוא שם המשחק- סביר להניח כי גולש ממוקד מטרה יצור קשר.

מה עכשיו? הקמתם אתר, הצלחתם להכניס גולשים אליו, אפילו יש לכם כמות יפה של יצירת קשר או רכישות באתר.

אבל אסור לכם לשכוח דבר חשוב!

כל העבודה שלנו תרד לטמיון אם לא תכינו מראש כלי מדידה מתאימים.

מדידה ומעקב

לנשוא מדידת הסטטיסטיקות יש לשים דגש כבר בשלב הקמת האתר. גוגל מציעים מערכת חינמית – עם ממשק ווב נוח למשתמש אותו תוכלו לשתול באתר שלכם – Google Analytics. בנוסף, תוכלו להשתמש בעוד כלי שגוגל מציעים לבדיקת אפקטיביות עמודי האתר שלכם- Website Optimizer. אלו ועוד רבים אחרים שקיימים היום בשוק יעזרו לכם להגיע למסקנות מושכלות ומדידות יותר מעבודתכם.

מאת: kiryatech