על חיבוקים וההרגשה האטבה שלהם

חיבוקים משפרים את הרגשת ערך העצמי, מגבירים את הסקרנות ויכולת לפתרון בעיות ומשפרים את קצב ההתפתחות של תינוקות. חיבוקים משפרים את יכולת השפה ורמת האינטילגנציה של ילדים, ומורידים את רמת הכאב הפיזי בזמן מחלה ופציעה. החוויה של להיות מחובק מאפשרת התמודדות יותר טובה עם טראומות, ואפילו מפחיתה הסיכוי לסניליות אצל בני 70 פלוס.
מגע פיזי היא התרופה בעלת העוצמה החזקה ביותר לכאב נפשי ופיזי היא לגמרי טבעית, ולא עולה כסף! המגע הכי זמין הוא החיבוק והוכח מחקרית שחיבוקים תורמים באופן משמעותי לשמחת החיים של ילדים ומבוגרים.
למרות שמגע וחיבוק הם צרכים מאד בסיסיים והכרחיים לבריאות נפשית ישנם הרבה אנשים שגדלו בבתים בהם לא היה מגע ולא היו חיבוקים. היכולת לחבק את השני ולאהוב מגע קשורה מאד בחווית המגע המוקדמת.

מי צריך חיבוק?

חווית החיבוק יכולה להפוך לחוויה לא טובה כאשר החיבוק של אמא או אבא היו חיבוקים שלא הרגישו נעים.
למעשה אשה שלא חוותה מגע נעים ומחבק של אמא שלה, עלולה להתקשות לחבק את הילד שלה, ולכן בהרבה מקרים הנושא של קושי בלחבק ולעניק מגע חם עובר מדור לדור.
זה לעולם לא מאוחר מידי להתחיל לתת חיבוקים ולקבל חיבוקים. גם אם אמא שלנו היתה קרה, אנחנו יכולים להיות הורים חמים. אני לא מאמינה שההסטוריה שלנו מכתיבה את מי שאנחנו. ההסטוריה תורמת את חלקה, אך לנו יש כוח להשפיע על ההווה ועל העתיד שלנו.
הבעיה העיקרית של רוב האנשים היא ההימנעות. כשלא מרגיש לנו נוח עם פעולה מסויימת אנחנו פשוט נמנעים מלעשות אותה.

סיבות נפוצות להימנעות מחיבוקים

• לא חיבקו אותי כשהייתי קטן וזה לא בא לי בטבעיות
• חיבוק נחווה כדבר מאיים
• חיבקו אותי יותר מידי וזו חוויה שמתקשרת למחנק
• מגע באופן כללי נחווה כדבר לא נעים ומעורר חרדה
• שנאתי את החיבוקים של אמא/אבא

לפעמים להבין את המקור להימנעות ממגע באופן כללי וחיבוקים בפרט.
בעידן של היום שבו אנשים עסוקים כל כך בדברים שנראים כלפי חוץ , חשוב לזכור שמה שעושה אותנו באמת מאושרים זו האהבה, ואין דרך יותר טובה מחיבוק כדי להביע אהבה.
אז אם שכחתם מתי הפעם האחרונה שקבלתם או נתתם חיבוק, זה הרגע. עכשיו. קומו מהמחשב וחבקו מישהו.

מאת: קוקי