איזה עיסוי מתאים לי?

מזמן עיסויים וטיפולי גוף הם כבר לא דבר ממש יוקרתי אלא כל עם ישראל משתמש בשירותים המקצועים של מסאז’ים. התחום מאוד רחב וכולל המון שיטות טיפול מסאז’. קשה מאוד במיוחד למי שהולך בפעם הראשונה למעסה לדעת מה המסאז’ שהוא צריך.
לכל אדם צרכים משלו. ישנם הזקוקים לעיסוי מרגיע ומלטף, להם הייתי ממליץ על עיסוי הוליסטי. ישנם אנשים בעלי התכווצויות מרובות, להם הייתי ממליץ על עיסוי ספורטיבי. ישנם אשר אוהבים להתפרק, להם הייתי ממליץ על עיסוי עמוק משולב.

עיסוי שבדי

העיסוי השבדי מתאפיין בהיבטים הרוחניים ופסיכולוגיים. לעיסוי השבדי יש השפעות טובה גם על כל מערכות הגוף, שרירים, זרימת הדם, כאבי ראש ועוד.
העיסוי השבדי מתבצע על מיטת טיפולים בעזרת מרקחת שמנים ארומטיים, על פי תורת פרחי בך. משך הטיפול שעה עד שעה וחצי.
לעיסוי השבדי שישה יסודות: ליטוף, עיסוי עמוק, חיכוך, הקשות קצביות, לחיצה, רטט. יסודות אלו השתלבו עם השנים בטכניקות עיסוי הולנדיות דומות. כיום קיימות כ- 23 שיטות עיסוי שבדי ביניהן ארבעה שיטות עיסוי בהן אני מתמחה: עיסוי שבדי קלאסי, עיסוי שבדי ספורטיבי, עיסוי שבדי הוליסטי, עיסוי שבדי עמוק.
העיסוי השבדי פותח על ידי פרופסור שבדי לרפואת ההתעמלות בשם פר הנדרקי לינג, אבי שיטת העיסוי השבדי כשיטה לריפוי באמצעות שיפור זרימת הדם והלימפה בגוף.

עיסוי תיאלנדי

העיסוי התאילנדי מבוסס על שני מקורות: הרפואה הסינית – המשתמשת בעקרונותיו של היין-יאנג להשגת איזון אנרגטי בגוף ולרגיעת הנפש. המקור השני הוא היוגה ההודית. העיסוי התיאלנדי נמשך כשעה עד שעתיים ומתבצע על מזרן דק בביגוד קל ונוח. .
קימות 4 שיטות עיסוי תאילנדי, בהן השיטות הכי נפוצות הן: העיסוי התאילנדי המסורתי והעיסוי התאילנדי הדרומי.
עיסוי תיאלנדי מסורתי
העיסוי התיאלנדי משלב לחיצות, דריכות ומתיחות תוך שחרור מהיר של הרקמות הרכות. מטרת עיסוי תיאלנדי מסורתי היא שחרור שרירים, גידים ורצועות בעלי טונוס גבוה (תפוסים , מתוחים ומכווצים).
מומלי בעיקר לבעלי מידות גדולות לא בהכרח שמנים (כאלה שכל עיסוי אחר לא מזיז להם) ולבעלי גמישות או אלה המעוניינים לשפר את גמישותם.
עיסוי תיאלנדי דרומי
העיסוי הדרומי הינו גרסה מערבית / תיירותית של העיסוי המסורתי הניתן לביצוע גם ללא שמנים. מטרת העיסוי – עונג, מגע והרגעה. יש בו מתיחות ולחיצות , אך ההשפעה היא רגיעה ולא רק טיפול בשרירים.
מומלי בעיקר לנשים יותר מאשר לגברים.

עיסוי משולב

עיסוי משולב, הינו עיסוי המשלב את כל הטכניקות שבהם אני מתמחה לפי דרישת המטופל / מטופלת. העיסוי המשולב פותח על ידי לאחר שנים של טיפול בלקוחותיי ולמידת העדפותיהם: ישנם האוהבים עיסוי בכפות רגליים וישנם שלא, ישנם האוהבים עיסוי בקרקפת וישנם שלא.
העיסוי המשולב נותן למטופל / מטופלת את החופש שבבחירת סוג הטיפול ואת דרגת הקושי (עוצמת הלחיצה) של המעסה.
העיסוי המשולב מתבצע בעזרת שמנים ארומטיים על מיטת עיסויים מקצועית. משך הטיפול נקבע ע”י המטופל / מטופלת.

עיסוי שמנים לאורך הגוף

בדומה לאיורוודה שהוא ניסוך שמנים חמים ופיזורם על גוף המטופלת, תוך עיסוי עדין. במטרה להגיע לשלווה נפשית וגופנית, פיתחתי שיטת עיסוי הנעשה בעזרת שמנים חמים (אך ללא ניסוך) תוך עיסוי איטי ומרגיע, עם דגש לצרכי הלקוחה.
העיסוי מתחיל באזור הצוואר ובמשיחות איטיות וארוכות נמשך עד כפות הרגליים. לפני סיום הטיפול מתבצע עיסוי קרקפת ופנים. הטיפול מסתיים בעיסוי כפות רגליים ( foot massage ).
הטיפול מתבצע על מיטת עיסויים. משך הטיפול – שעה עד שעתיים (על פי המטופלת). העיסוי מיועד לנשים בלבד ואינו מתאים לגברים.

טיפול אינדיאני בנרות הופי

טיפול אינדיאני, המתבצע בעזרת קונוס מיוחד העשוי מיוטה ושרוי בדונג. מניחים את הקונוס באוזן ומדליקים את חלקו העליון, באופן טבעי שואב חום הלהבה את הלכלוך מתעלת האוזן ומהסינוסים.
מומלץ על הטיפול, לבעלי בעיות אוזניים כרוניות, לסובלים מבעיות סינוסים, כאבי ראש, בעיות נשימה, הפרעות שינה. משך הטיפול כחצי שעה.

שיאצו זן – שיטת טיפול יפנית

שיאצו זן הינו טיפול יפני, המשלב לחיצות מתורת הפרסקומפרטורה והעיסוי התאילנדי. טיפול שיאצו נעשה תוך לחיצות במרידיאנים של הרקמות הרכות בשילוב התנועתיות של העיסוי התאילנדי.
מטרת השיאצו הינה איזון ושיפור הפעילות הלימפאתית והאנרגטית של השרירים והגוף. הטיפול נעשה בביגוד נוח על מיטת טיפולים.
משך הטיפול – שעה עד שעה וחצי.

עיסוי לומי לומי

לומי לומי הינה שיטת עיסוי הוואית (כלומר מהוואי ). שיטת עיסוי זו התפתחה בימים בהם נועד העיסוי לגבש את הלוחמים לפני הקרב.
עיסוי הלומי לומי מתאפיין בתנועות מהירות ועמוקות ומתבצע בעזרת שמנים ארומטיים. המטפל משתמש באמות ידיו ומרפקיו כדי לבצע את הטיפול.
לרוב מומלץ על לומי לומי לאחר פעילות גופנית, ומאחר ומשך הטיפול הוא לא יותר מחצי שעה, אמליץ לשלב אותו בעיסוי שבדי.
מאת: סילביה רוזן